Blog

Bemutatjuk az úttalan utak királyát

A nyugat-kanadai Brit-Kolumbia szerteágazó úthálózata óriási kihívást jelent az úgynevezett „hotshotting” fuvarozóknak – azoknak a kamionosoknak, akik rövid idő alatt szállítanak le árukat nehezen megközelíthető helyekre. A kiváló navigációs készség, a helyzetfelismerés és a kitartás elengedhetetlen feltétele ennek a munkának, ahol életveszélyes utakon kell extrém időjárási körülmények között teljesíteni a feladatot. Erről a melóról szól az Úttalan utak szállítói című nyolcrészes dokumentumfilm-sorozat, amely október 18-án, hétfő este 9-kor debütál a Viasat Explore műsorán, hogy aztán hetente újabb epizóddal jelentkezzen. Brit-Kolumbiában Big Donny Kleinfelder az úttalan utak királya – őt és jobb kezét, Dale Kristensent mutatjuk be cikkünkben.

Nagy Donny, a fő-főnök

Donny Kleinfelder – vagy ahogy a helyiek hívják: Nagy Donny – sem méreteiben, sem szándékaiban nem kispályázik. Évekkel ezelőtt felvásárolt egy jókora szerelőparkot a brit-kolumbiai Barriere kellős közepén, hogy itt verjen tanyát masszív kamionflottájának, amit elszánt és tapasztalt sofőrjeivel bármikor bevethet. Nagy Donny pedig mindig készen áll lecsapni a legjobb melókra, és ebben nem is ismer könyörületet: speciális felszereltségű járműjeinek és jó teherbírású embereinek hála nem is nagyon van olyan megbízás, amit ne tudnának elvállalni. Kleinfeldernek csak egy gyengéje van: az antikvitások, gépjárműparkja tele is van oldtimer autókkal és más régiségekkel – a feleségét és a fiát őrületbe is kergeti azzal, hogy képes rengeteg lóvét kifizetni ezekért a járgányokért, de nem lehet ám tudni, hogy egy ilyen kincs mikor jön jól.

Kis ember nagy potenciállal

Lehet, hogy nagy Donny jobbkeze, Dale Kristensen meglehetősen kisnövésű fickó, de a tapasztalata határtalan. Évek óta ő Kleinfelder hotshotter vállalkozásának vezető sofőrje, aki híres arról, hogy soha nem késik – legyen szó a legextrémebb időjárási körülményekről, vagy olyan bosszantó dolgokról, mint ami a harmadik évadban megesik vele egy jeges úton, azaz hogy történetesen kizárja magát a kamionjából… Hogy Dale mennyire determinált a munkában, azt jól bizonyítja, hogy egy testméretéhez módosított kamiont vezet, mi több, gerincproblémáit számos műtéti beavatkozással, metállapok és csavarok beültetésével ellensúlyozta, szóval egy rázósabb út bizony iszonyú fájdalommal jár a számára, ennek ellenére esze ágában sincs nyugisabb melóra cserélni a kamionozást.

Ők csak ketten azok közül a keménykötésű és nagyformátumú fickók közül, akiket bemutat az Úttalan utak szállítói című dokuszéria, amit ha megnézünk, nem biztos, hogy legszívesebben azonnal kamionosnak állnánk, de hogy jobban tiszteljük majd a munkájukat, az egyszer biztos!

Előzetes

Műsor



Összefoglaló

Úttalan utak szállítói

A nyugat-kanadai Barriere-ben, Brit-Kolumbiában szerteágazó utak hálózata a gyors fuvarozás kiindulópontja, ahol Big Donny Kleinfelder a király. A ‘hotshotting’ fuvarozás esetén az árut rövid idő alatt kell extrém utakon, nehezen megközelíthető helyekre szállítani; Big Donny Kleinfelder vezeti az önfejű sofőrökből álló csapatot, akik nem éppen jómodorukról híresek, de kiválóan navigálnak az alattomos utakon a távoli üzletek lebonyolításához, ahol sürgősen szükség van a szállítmányokra. Big Donny birodalmát most a helyi roncskereskedő, Dave Schwandt veszélyezteti, aki megkívánt egy szeletet Donny tortájából, és saját maga szállt be a hotshotting fuvarozásba. A két családi vállalkozás küzd egymás ellen a terület birtoklásáért, de végül csak egy maradhat állva.

Kapcsolódó műsorok