Blog

A RAF vadászpilótái gondoskodnak biztonságunkról

“Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’ mellett a ‘Top Gun’ és az ‘Egek ura’ című filmek felnőtteknek szóló meséknek tűnnek, míg a Viasat Explore új műsora az akciók középpontjába vezet minket. A légvédelem, Kelet-Európa határainak biztosítása és a kockázatkezelés titkait mutatjuk be március 28-tól minden csütörtök 21:00-kor.

Imádjuk, amikor a Viasat Explore a világ távoli sarkaiba, például Ausztráliába visz minket. De néha ugyanilyen fontos, hogy többet tudjunk meg arról, hogy mi történik a saját házunk tájékán. “Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’ a brit katonai bázis, a RAF Lossiemouth-ba invitál bennünkat. Az ezen a bázison állomásozó pilótákat rendkívül fontos küldetésekre küldik többek között Lengyelország északkeleti részére.

RAF: a kockázatkezelés bajnokai
A kockázatkezelés a Royal Air Force kulcsfontosságú feladata mind a kiképzési és üzemeltetési repülések, mind a földi kiszolgálás során. Az új dokumentumfilm-sorozat a Királyi Légierőnél szolgáló férfiak és nők mindennapjait és kihívásait veszi górcső alá és egyedülálló betekintést nyújt a vadászpilóták és a légvédelem világába.

Jake Desmond, Mitch Bremner és sokan mások egy észtországi küldetésre indulnak. Feladatuk a NATO légterének felmérése Kelet-Európa felett. “Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’ ügyesen ötvözi a tényleges politikai eseményeket és az egyes szereplők érzelmes történeteit. Az olyan nagy bázis, mint a RAF Lossiemouth bonyolult logisztikájáról szóló információkat a fiatal katonák és szeretteik megragadó vallomásai keretezik.

A sorozat egyedülálló lehetőséget kínál számunkra, hogy megismerjük a RAF működését. Felszállás előkészítése, küldetések biztosítása, befejezett műveletek elemzése – lépésről lépésre mutatják be a vadászpilóták, a technikusok, a mérnökök és a vezetők, hogyan néz ki a légvédelem. Az összetartó csapat teszi a “Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’ nem csak egy újabb katonai témájú program, hanem egy mélyreható betekintés abba, hogyan áldozzák fel az itt szolgáltók a saját kényelmüket, hogy emberek millióinak biztonságát őrizze.

“Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’: akció és adrenalin a Viasat Explore-on
A férfiaknak szóló filmek gyakran az akcióra és az adrenalinra összpontosítanak. “Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’ bőven kínál belőlük. Nagy erőssége az, ahogyan a vadászpilóták és az egész szolgálat mindennapjait bemutatja. A Viasat Explore újdonsága először mutatja be ilyen erőteljesen az orrunk előtt zajló eseményeket. Ennek az újdonságnak köszönhetően jobban megérthetjük, milyen összetett és igényes a légvédelem Kelet-Európa felett és azon túl.

“Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai’ nagyszerű betekintést nyújt abba, hogy kik szolgálnak ma ebben az elit alakulatban. Kapcsolj a Viasat Explore csatornára és ismerd meg azokat az embereket, akik kemény munkával és sok áldozattal gondoskodnak világunk e szegletének biztonságáról.

Előzetes

Műsor



Összefoglaló

Az igazi Top Gun – A brit légierő titkai

A megfigyelő dokumentumfilm-sorozatban Skócia északi részén, a Royal Air Force egyik állomásán dolgozó férfiak és nők életét követjük nyomon. A sugárhajtású vadászbombázók és a tengeri járőrrepülők otthonát bemutató sorozatban bepillanthatunk a pilótafülkékbe, a repülésirányítókhoz és az állomások igazgatóságához, így átfogó képet kaphatunk arról, hogyan védelmezik a brit légtereket. Akár a NATO gépeit irányítják Kelet-Európa fölött, az Északi-tengert védik a gyanús orosz hadihajóktól, vagy éppen az Iszlám Állam ellen harcolnak a Közel-Keleten, most megismerkedhetünk az egyes frontvonalak történéseivel és személyzetével.

Kapcsolódó műsorok