Blog

Mindig legyen egy terved… még ha élőben dolgozod is ki azt

Február 15-én, szerda 21:00-kor startol el a Viasat Explore műsorán az Ausztrál hajómentők 4. évada, hogy aztán szerdánként nyolc estén át szállítsa a nagy tétekkel járó epizódokat, melyben családokat hagynak hátra, pénzügyi nehézségeket küzdenek le egy-egy nagyobb zsákmány kedvéért, melyek immáron nem csak a vizekben ragadt járművek közül kerülnek ki. Lesznek itt összetört versenyautók, beragadt lakókocsik, de ősi folyókat szennyező mérgező járművek is, amiket nagyon gyorsan be kell gyűjteni. Cikkünkben bemutatunk egy jó működő csapatot és az ő még jobban működő tervüket.

Tízféleképpen meg lehet nyúzni egy macskát…

Az Ausztrál hajómentők 4. évad két sztárját (habár meg kell jegyeznünk, hogy nem igazán szeretik magukat „sztárnak” láttatni), Taylor Smitht, a bobcat-kezelőt és a főnökét, Luke Purdy-t egy világ választja el egymástól. Luke ugyan meghozta azt a szívszaggató döntést, hogy a biznisz kedvéért hátra hagyja a családját, de ez nem igazán látszik meg rajta: laza, közvetlen figura és meglehetősen szétszórt, vele szemben Taylor maga a megtestesült nyugalom, aki mindent alaposan végiggondol. No, pont ezért működik a munkakapcsolatuk.

„Tízféleképpen is meg lehet nyúzni egy macskát, neked csak meg kell találnod a megfelelő módot” – magyarázza Luke. „Ettől erős a mi csapatunk, hogy ő is, én is másképp csináljuk a dolgokat, de mindig elő tudunk állni egy működő tervvel.”

Mindig legyen egy terved!

A mentési munkálatok minden egyes esetben egyéni megközelítést igényelnek, ezért az egész lényege a problémamegoldó-készség. „Minden szituáció egyéni. Nincs előre megírt kézikönyv, amiből kileshetjük, hogy kell megmenteni a beszorult, beragadt vagy betemetett járműveket. Mindent a helyszínen kell kitalálnunk a rendelkezésünkre álló eszközökből” – fejti ki Taylor.

„Egy külső szemlélő számára a mentési munkálatok szervezetlennek tűnhetnek, de nem azok” – teszi hozzá Luke. „Élőben terveljük ki a dolgot. Feldolgozzuk a frissen begyűjtött infókat, és megpróbálunk azok alapján dolgozni. És szerintem azért vagyunk ilyen jók ebben a melóban, mert képesek vagyunk mindent azonnal lereagálni.”

Hogy mennyire jók az Ausztrál hajómentők, az kiderül majd a sorozat 4. évadából – kizárólag a Viasat Explore műsorán!

Előzetes

Műsor



Összefoglaló

Ausztrál hajómentők

Az Ausztrál hajómentők adrenalindús dokumentumrealityben három mentőcsapat helyreállítási munkálatait láthatjuk. Mindannyiuknak időigényes, ráadásul veszélyes mentési feladatokat kell megoldania olyan helyzetekben, ahol az ausztrál természet összeütközésbe került az emberekkel. Esetükben egyetlen hiba is súlyos sérülést vagy anyagi katasztrófát jelenthet. A friss részekben a szakemberek többek között az árvíz sújtotta Lismore-ban dolgoznak egy felderítő repülő kimentésén; mérgező rakományú járművet emelnek ki egy folyóból; vagy éppen hadtörténeti múzeumot állítanak helyre. A műsor valós időben, valós eseményeket örökít meg.

Kapcsolódó műsorok