Blog

Nagy kockázat, nagy fogás: visszatérnek a Rönkszállítók

Április 12-től minden szerda este 21:00-kor új évaddal jelentkezik a Rönkszállítók a Viasat Explore műsorán. A nyolcrészes etapban a fűrészmalom-tulajdonos Kevin Wenstob karrierje talán legkockázatosabb döntését hozza meg, mikor egymillió dolláros megtakarítását arra fordítja, hogy bővítse biznisze infrastruktúráját, hogy ezzel tovább tudjon terjeszkedni. A pénzt ugyanis azért tette félre, hogy ebből fizesse ki az erdőirtási jogdíjat a kormánynak, ám az egyelőre nem jelentkezett a jussáért, ő meg minek üljön rajta, nem igaz?

A bővüléshez egyrészt új hajókra és uszályokra van szüksége, továbbá olyan eszközökre, melyekkel átfésülheti a partokat, hogy megnövelje a fakitermelést. Ezen kívül végre be kell fejeznie a Hook Bay-i móló és dokk építését, hogy ezt a rengeteg rönköt el tudja juttatni az óceánból és a hegyekből a malomba. Végül, de nem utolsósorban be kell üzemelnie azt a hatalmas új fűrészt a malomban, melynek segítségével kétszer annyi fát tudna feldarabolni, méghozzá fele annyi idő alatt. Ráadásul mindezt egy év alatt.

Távolabbi tervei között szerepel új lelőhelyek felfedezése, óriási daruk építése, melyekkel könnyebben át lehetne emelni a rönköket a malomba, no meg egy teljesen új fűrészmalom építése a Hook Bay-ben. Ez már egy többéves terv, ami pillanatok alatt omolhat össze, ha csak egyetlen elem rossz helyre kerül. De ha az elsőéves terv beválik, akkor máris hatványozódhat a kitermelés, amivel Kevin megalapozhatja a jövőjét, és már az se okozhat gondot, ha a kormány bekopogtat azért a milliócskáért…

Az elképzelés remek, de azért nem minden hajtja Kevin malmára a vizet: az időjárás rosszabb, mint valaha, a téli viharok és a monszunt idéző esőzések a hegyeket legalább annyira kiszámíthatatlanná teszik, mint az óceánokat. Ráadásul Kevin csapata se biztos abban, hogy a fickó terve beválhat. Van, aki kilépéssel fenyegetőzik, mások simán csak frusztráltak, és ha ez nem lenne elég, a hajók és a rönkkitermelő eszközök épp most döntenek úgy, hogy ideje darabokra hullani. A Rönkszállítók 3. évadából kiderül, hogy a felszerelésével szemben Kevin terve képes lesz-e egyben maradni és a felszín felett tartani a vállalkozást.

Előzetes

Műsor



Összefoglaló

Rönkszállítók

A favágó és fűrészmalomtulajdonos, Kevin Wenstob igen veszélyes munkát végez: csapatával extrém körülmények között dolgozik, hogy fenntartsa üzemét és mindennapi életét. A legújabb évadban nagy terve van: egymillió dolláros megtakarításából egy hatalmas fűrészt szeretne vásárolni a malomba, bővítené a Hook-öbölben lévő dokkját, és még egy rönkszállító csónakot is építene. Az időjárás azonban megnehezíti a dolgát, ráadásul el is bizonytalanodik, hogy a befektetett energia és pénz megéri-e…

Kapcsolódó műsorok